Ο Ντέγιαν Μποντίρογκα αποτελεί με κάθε επισημότητα τον νέο πρόεδρο της Euroleague, αντικαθιστώντας τον Τζόρντι Μπερτομέου.

Ο Ισπανός Τζόρντι Μπερντομέου αποτελεί πλέον παρελθόν μετά από 22 χρόνια στην «κεφαλή», ως CEO, της διοργάνωσης, με τον Μποντιρόγκα σε πρώτη φάση να αναλαμβάνει να θέσει στο τραπέζι ένα από τα θέματα που «καίνε» το ευρωπαϊκό μπάσκετ και αφορά την επικοινωνία της Euroleague με τη FIBA.

Ο ίδιος ο Μποντίρογκα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή για την EuroLeague. Τα τελευταία 20 χρόνια είδαμε την κορυφαία διοργάνωση μπάσκετ της Ευρώπης να καθιερώνεται ως μια δύναμη στον παγκόσμιο αθλητισμό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Τζόρντι Μπερτομέου την ομάδα του για το όραμα και τη σκληρή δουλειά τους και ανυπομονώ να συνεχίσουμε να χτίζουμε και να επεκτείνουμε τον αντίκτυπο της EuroLeague και του EuroCup».

Αντίστοιχα Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Euroleague Basketball ορίστηκε ο Μαρσάλ Γκλίκμαν, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει και πρόεδρος των Πόρτλαντ Τρέιλμπλεϊζερς στο ΝΒΑ: «Η Euroleague Basketball είναι για μένα σαν οικογένεια», είπε ο Γκλίκμαν και συνέχισε: Πάντα πίστευα ότι το κορυφαίο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ έχει τεράστιες δυνατότητες, ιδιαίτερα την απήχησή του στις ψηφιακές γενιές. Είμαι ενθουσιασμένος που βοηθάω τους φίλους μας στο γραφείο του πρωταθλήματος και τους καλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη να μεταβούν σε νέα ηγεσία. Είμαι ευγνώμων στον ιδρυτή της EuroLeague, Τζόρντι Μπερτομέου για τη φιλία και την υποστήριξή του, που με βοήθησε να προσαρμοστώ στις ευρωπαϊκές κουλτούρες. Ανυπομονώ για τις συμβουλές και τη σοφία του στο μέλλον».

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram