Μένει στο «τιμόνι» της Λιθουανίας ο Μακσβίτις

Παρά το μέγα φιάσκο στο Ευρωμπάσκετ η ομοσπονδία μπάσκετ της Λιθουανίας δεν έχει πρόθεση να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή.

Όπως τόνισε σε συνέντευξή του στο «basketnews.com» ο επικεφαλής της ομοσπονδίας, Μιντάουγκας Μπαλτσιούνας, ο Κάζις Μακσβίτις θα παραμείνει στο «τιμόνι» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Ο 54χρονος κόουτς, ο οποίος εργάζεται παράλληλα και στον πάγκο της Ζαλγκίρις, έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

«Είναι αναγκαίο να καταλάβουμε ότι η εθνική έπαιξε για πρώτη φορά υπό τις οδηγίες του Μακσβίτις. Έχουμε δει πως δουλεύει, τι προπονητικό επίπεδο έχει και πως αισθάνεται η εθνική ομάδα μαζί του», δήλωσε αρχικά ο Μπαλτσιούνας και πρόσθεσε:

«Ειδικά από την στιγμή που δεν έχουμε τόσους πολλούς προπονητές. Μιλήσαμε κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης και του είπαμε ότι τον εμπιστευόμαστε. Επίσης, μιλήσαμε και μετά τον αποκλεισμό και του ξεκαθαρίσαμε να μην σκέφτεται καν την πρόθεση να αποχωρήσει. Τον εμπιστευόμαστε, έχουμε μία νέα εθνική ομάδα και πιστεύουμε ότι θα φέρει επιτυχίες σε βάθος τριετίας».

Στόχος της εθνικής ομάδας της Λιθουανίας ήταν η είσοδος στην τετράδα, ωστόσο μετά τον αποκλεισμό από την Ισπανία στη φάση των «16» τερμάτισε στην 15η θέση.

Απάντηση