Ο συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη, Σάββας Καμπερίδης, ανέλυσε τη Γερμανία, αποψινή αντίπαλο της Ελλάδας στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ (21:00).

«Η Γερμανία είναι μια ομάδα η οποία παίζει σε υψηλό ρυθμό, που της δίνουν κυρίως τα δύο γκαρντ, ο Σρέντερ και ο Λο. Πρόκειται για δύο παίκτες τους οποίους θα πρέπει να διαχειριστούμε, να περιορίσουμε, τόσο την εκτέλεσή τους όσο και τη δημιουργία τους γιατί είναι αυτοί οι κύριοι τροφοδότες τόσο των ψηλών όσο και των πολύ καλών spot up σουτέρ που έχουν, με κυριότερους στον Ομπστ και τον Βάγκνερ.

Ο Βάγκνερ είναι ο πιο ποιοτικός τους περιφερειακός, γιατί έχει παιχνίδι τόσο με το σουτ όσο και με τη μπάλα στο έδαφος και σίγουρα θα πρέπει να τον περιορίσουμε όσο γίνεται περισσότερο. Η Γερμανία είναι μια ομάδα η οποία δεν έχει post up παιχνίδι και ίσως αυτό μας βολεύει ειδικά στις στιγμές που παίζουμε άμυνα με αλλαγές. Βέβαια όταν παίζουμε αλλαγές θα πρέπει να υποστηρίξουμε πολύ τους ψηλούς οι οποίοι θα πρέπει να καταφέρουν να μείνουν μπροστά στους δύο κοντούς της Γερμανίας που προανέφερα.

Θα είναι ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι, όπως είπα, σε υψηλό ρυθμό το οποίο πιστεύω ότι μπορεί να μας ευνοεί καθώς είμαστε καλοί στο ανοιχτό γήπεδο. Σίγουρα όμως η Γερμανία είναι μια ομάδα με ποιότητα, με ατομικό ταλέντο και με συγκεκριμένη κατεύθυνση, συγκεκριμένα πλαίσια και συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού που το εκτελούν με συνέπεια και γι’ αυτό το λόγο το παιχνίδι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο
».

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram