Παπαπέτρου: «Χρειάστηκε να φτύσουμε αίμα»

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου τόνισε πως η Εθνική πρέπει να πάρει μαθήματα από τη δύσκολη νίκη επί της Τσεχίας και στάθηκε στην ενότητα που υπήρχε στο «γαλανόλευκο» σύνολο.

«Ήταν μια νίκη που παλέψαμε πάρα πολύ για να πάρουμε. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Τσεχία. Αποδείχτηκε πως δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Χρειάστηκε να φτύσουμε αίμα, αλλά είμαι περήφανος γιατί παρότι τα πράγματα δεν πήγαν όπως θέλαμε, μείναμε ενωμένοι. Η Τσεχία είναι πολύ σκληρή ομάδα, έπαιξε ελεύθερα, ενώ εμείς ήμασταν κάπως σφιγμένοι επιθετικά», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Είχαμε μια πιο αγχωμένη προσέγγιση. Στο ημίχρονο είπαμε να παίξουμε πιο σκληρά στην άμυνα, να μοιράσουμε την μπάλα και να βάλουμε τα σουτ. Είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε. Σε ένα νοκ άουτ καμιά φορά είναι πολύ πιο αγχωτικό. Είδατε τη συνέβη με τη Σερβία, τα παραδείγματα είναι πολλά. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό, γιατί κάθε παιχνίδι είναι η ζωή μας».

Όσο για την αλλαγή που έγινε στο δεύτερο μισό σχολίασε: «Θεωρώ πως στο πρώτο μέρος δεχτήκαμε ένα χαστούκι, μας ξύπνησε. Είχαμε τη θέληση, προς Θεού. Εκτιμάμε τον κόσμο που ήρθε και τη στήριξη όλων των Ελλήνων. Θέλαμε να διορθώσουμε πολλά στο δεύτερο μέρος και το κάναμε. Το πιο σημαντικό είναι οι νίκες. Προσθέτουμε εμπειρία με αυτή τη νίκη, υπάρχουν μαθήματα και στη νίκη και πρέπει να τα πάρουμε για τη συνέχεια».

Απάντηση