Η Τσεχία έκανε το χρέος της και επικράτησε άνετα του Ισραήλ (88-77), για να βρεθεί πρώτη στον δρόμο της Εθνικής μας στο Βερολίνο στη φάση των «16»!

H Τσεχία μπήκε από τα πρώτα λεπτά πολύ καλά στο παρκέ και έχτισε διαφορά, παίρνοντας σκορ τόσο από τον Χρούμπαν, όσο και από τον Μπόχατσικ. Κάπως έτσι η διαφορά άρχισε να αυξάνεται, παρά την ευστοχία του Γκάι Πνίνι από την περιφέρεια. Αυτό μεταφράστηκε στο 26-17 της πρώτης περιόδου. Τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα για τους παίκτες του Γκίνζμπουργκ στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η άμυνα παρέμενε σε υψηλά επίπεδα, η διαφορά ξεπέρασε τους 10 πόντους και με τον Μπάλβιν να δίνει λύσεις η διαφορά έφτασε στο +16 (53-37).

Στο δεύτερο μέρος το Ισραήλ προσπάθησε να αντιδράσει. Οι παίκτες του Γκάι Γκούντες βρήκαν λύσεις από τον Μένκο, στην επίθεση, όμως η Τσεχία κράτησε τα ηνία, με τον Σατοράνσκι να μοιράζει το παιχνίδι και τον Βέσελι να σκοράρει από κοντά. Ο Ντένι Άβντιγια έβαλε στο κλίμα τους συμπαίκτες του με τις πάσες του και το Ισραήλ μείωσε σε 67-62 στο τέλος του δεκαλέπτου. Οι Τσέχοι αντέδρασαν εκ νέου όμως και με τον Χρούμπαν ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, ελέγχοντας πλήρως το τέμπο. Το σκηνικό δεν άλλαξε, παρά την προσπάθεια των Ισραηλινών να επιστρέψουν, με την Τσεχία να επικρατεί και να παίρνει την πρόκριση, αφήνοντας εκτός Eurobasket το Ισραήλ.

Η Τσεχία δεν είναι άγνωστη αντίπαλος στην Εθνική μας ομάδα, καθώς είχε αφήσει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων την «γαλανόλευκη» το καλοκαίρι του 2021, έπειτα από το 97-72 στον τελικό πρόκρισης στη Βικτόρια του Καναδά, ενώ και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 οι Τσέχοι κατάφεραν να προκριθούν απέναντι στην Εθνική. Τότε η «γαλανόλευκη» είχε επικρατήσει με 84-77, όμως ήθελε νίκη με 12 πόντους για να πάρει την πρόκριση.

Τώρα οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν για τρίτη φορά σε διάστημα 4 ετών, αυτή τη φορά για τρίτη διαφορετική διοργάνωση.

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading