Ο πατέρας του Λούκα Ντόντσιτς μίλησε για τον γιο του μετά το απίστευτο ματς που έκανε κόντρα στην Γαλλία.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήθελα να δω αν είναι καλά. Δέχτηκε πολλά χτυπήματα στον αγώνα. Πολλές γροθιές… Αλλά είναι καλά και χαρούμενος. Όταν βλέπω να τον χτυπάνε σκέφτομαι καμιά φορά να μπουκάρω στο παρκέ (γέλια). Όχι, πλάκα κάνω. Έχει συνηθίσει στο ξύλο. Είναι φυσιολογικό για αυτόν. Όταν είσαι ο καλύτερος παίκτης, οι αντίπαλοι θα προσπαθήσουν να σε σταματήσουν με κάθε τρόπο. Ίσως είναι πρόβλημα ο τρόπος που σφυρίζουν οι διαιτητές στην Ευρώπη», τόνισε.

Όσο για όσους επιμένουν να λένε πως ο άσος των Μάβερικς δεν είναι πολύ αθλητικός και πως έχει περιττά κιλά; «Όποιος μιλά για το βάρος του Λούκα ή δεν ξέρω γω τι, απορώ αν ξέρει τι είναι το μπάσκετ. Ο Λούκα είναι στους πέντε καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ. Είναι σχεδόν σε κάθε παιχνίδι του Ευρωμπάσκετ ο MVP. Αν είναι τόσο κακός όσο λένε κάποιοι, ας τον σταματήσουν στο παρκέ. Αν μπορούν…», απάντησε με νόημα.

Ερωτηθείς αν υπάρχει παίκτης που να μπορεί να ξεπεράσει τους 47 πόντους που πέτυχε ο γιος του, η απάντηση που έδωσε ήταν: «Πολλοί θα μπορούσαν, αλλά ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να γίνει στην Ευρώπη. Παίζουν διαφορετική άμυνα από το ΝΒΑ. Ο Γιάννης είχε 41, ο Γιόκιτς είναι εκεί κοντά και κάποιοι άλλοι θα μπορούσαν. Όμως δεν έχει σημασία αν βάλεις 47, 57 ή 67 πόντους. Εντάξει, είναι καλό όταν κερδίζεις, αλλά αν βάλεις 67 και χάσεις, δεν έχει σημασία για τον Λούκα».

Τέλος, για το ποια ομάδα θα ήταν η πιο δύσκολη αντίπαλος για τη Σλοβενία στη συνέχεια του Ευρωμπάσκετ, είπε: «Πιστεύω πως η Σερβία. Σίγουρα η Σερβία και ίσως η Ελλάδα. Πιστεύω πως το Top 3 σε αυτό το Ευρωμπάσκετ είναι η Σερβία, η Ελλάδα και η Σλοβενία».

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram