Η Τουρκία δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, μετά την απόρριψη της ένστασης της από την FIBA, γα τα… χαμένα 22’’ του αγώνα με την Γεωργία.

Έτσι, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας, Χέντο Τούρκογλου, που έκανε λόγο για… ντροπή από πλευράς της FIBA, οι Τούρκοι ενημέρωσαν πως θα καταφύγουν στο CAS, με σκοπό την δικαίωση τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Στον πρώτο όμιλο του EuroBasket η ομάδα μας αντιμετώπισε την Γεωργία, έναν από τους διοργανωτές. Κατά τη διάρκεια του αγώνα που έγινε στην Τιφλίδα και μετά από το παιχνίδι υπήρξε μεγάλο θέμα στους διαδρόμους που οδηγούν προς τα αποδυτήρια.

Επιπλέον το παιχνίδι συνεχίστηκε με το ρολόι να δείχνει 4 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα αν και το ματς είχε σταματήσει μετά από το φάουλ του Ντούντα Σανάτζε στον παίκτη μας, Φουρκάν Κορκμάζ στα 4’48” για τη λήξη. Διαφωνούμε με την απόρριψη της ένστασής μας για τον χαμένο χρόνο στο τέλος του αγώνα για τα 22 δευτερόλεπτα.

Ως ομοσπονδία δεν αποδεχόμαστε την απόφαση της FIBA η οποία απέρριψε την ένστασή μας γιατί “υπήρχε ένα λάθος στο ρολόι στην τέταρτη περίοδο του αγώνα αλλά δεν ήταν ικανό να αλλάξει το αποτέλεσμα του αγώνα”. Θα διεκδικήσουμε το δίκιο μας στο CAS.

Εμπιστευόμαστε τους αθλητές μας και το τεχνικό μας επιτελείο και θεωρούμε πως το ευρωπαϊκό μπάσκετ θα καταρρεύσει από αυτή την απόφαση της FIBA η οποία έχει λόγο σε κάθε απόφαση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και δεν δημιουργεί μία δίκαιη ατμόσφαιρα”.

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram