Σκληρή ανακοίνωση κατά της εθνικής Τουρκίας, βάζοντας στο στόχαστρο τον Εργκίν Αταμάν και τον Ομέρ Ονάν, εξέδωσε η ομοσπονδία μπάσκετ της Γεωργίας.

Ευθείες βολές κατά του Εργκίν Αταμάν και του Ομέρ Ονάν εξαπέλυσε η ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης της Γεωργίας μετά τα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα με την Τουρκία για το Ευρωμπάσκετ. Στις καταγγελίες των Τούρκων για επίθεση και σωματική βία από παίκτες (Σενγκέλια, Μπιτάντζε και Σανάντζε) και άνδρες ασφαλείας, οι Γεωργιανοί απαντούν μιλώντας για προκλήσεις και ψέματα από την απέναντι πλευρά και ζητούν από τη FIBA να αναλάβει δράση για να ρίξει φως στην υπόθεση και να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Η ανακοίνωση της Γεωργίας αναφέρει:

«Η ομοσπονδία μπάσκετ της Γεωργίας εκφράζει την οργή της για την προκλητική συμπεριφορά του προπονητή της εθνικής Τουρκίας. Όσα έκανε είχαν στόχο να οξύνουν τα πνεύματα και προχώρησε σε άσεμνες χειρονομίες κατά των διαιτητών και των φιλάθλων. Πρόκειται για μια ανήθικη συμπεριφορά, που έχει δείξει και κατά το παρελθόν. Οι ύβρεις του είχαν επίδραση στους παίκτες του και είχαν ως συνέπεια να επιτεθεί ο Φουρκάν Κορκμάζ στους παίκτες μας, κάτι που συνοδεύτηκε με απειλές. Επίσης λάβαμε πολλά απειλητικά μηνύματα ακόμη και για τις ζωές μας από Τούρκους οπαδούς. Πολλοί παίκτες μας δέχτηκαν τέτοια μηνύματα. Η ομοσπονδία μας απαιτεί από τη FIBA να αναλάβει δράση για τη συγκεκριμένη υπόθεση και να απαντήσει στην εκούσια προκλητική συμπεριφορά του Τούρκου προπονητή.

Παράλληλα, η συκοφαντική δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής ομοσπονδίας, Ομέρ Ονάν, για επίθεση σε παίκτη της Τουρκίας από την αστυνομία και από δικούς μας παίκτης, ξεπερνά τα όρια. Η ομοσπονδία μας θα κάνει κάθε προσπάθεια να αποδείξει ότι είναι ψευδής η δήλωσή του και ελπίζουμε ο ίδιος να μην εκφράζει τη φιλική ομοσπονδία της Τουρκίας στο σύνολό της, αλλά πως πρόκειται για προσωπική του άποψη, η οποία δεν στηρίζεται σε στοιχεία. Γι’ αυτό ζητούμε να γίνει έρευνα για να έρθει η αλήθεια στο φως.

Ως ομοσπονδία μπάσκετ της Γεωργίας παίρνουμε απόσταση από κάθε μορφή βίας. Η θέση μας είναι πως ό,τι πιθανό συμβαίνει μεταξύ των παικτών μέσα στο γήπεδο, δεν θα πρέπει να πηγαίνει πέρα από τα όρια του αγωνιστικού χώρου
».

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram