Ο εκ των συνεργατών του κόουτς Δημήτρη Ιτούδη στην Εθνική Ελλάδας, Στέφανος Τριαντάφυλλος ανέλυσε τα βασικά σημεία του παιχνιδιού της Εθνικής Ουκρανίας, επισημαίνοντας ότι κλειδί στην αναμέτρηση θα είναι η άμυνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος πάνω στον Μίχαιλιουκ.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:

Η Εθνική Ανδρών έχει νικήσει τους τρεις πρώτους αγώνες της στο Ευρωπάσκετ και σήμερα (18.00) αντιμετωπίζει την επίσης αήττητη Ουκρανία στην αναμέτρηση που ενδέχεται να κρίνει οριστικά την πρωτιά στον όμιλο που διεξάγεται στο Μιλάνο.

Ο εκ των συνεργατών του Δημήτρη Ιτούδη, Στέφανος Τριαντάφυλλος, ανέλυσε τα βασικά σημεία του παιχνιδιού της Ουκρανίας και αυτά που πρέπει να προσέξει και να κάνει η Εθνική.

«Η Ουκρανία αποτελεί την έκπληξη του ομίλου, αλλά αυτό που δεν αποτελεί έκπληξη είναι η συνοχή και η σκληράδα της. Αμυντικά βασίζεται στα δύο μεγάλα κορμιά (Χερούν – Λεν), αλλά και στον Πούστοβι, με τους δύο πρώτους να αγωνίζονται για αρκετή ώρα μαζί.

Στην περιφέρεια υπολείπεται μεγέθους, αλλά έχει παίκτες όπως ο Μπλίζνιουκ που είναι εξαιρετικοί αμυντικοί. Με την Ιταλία για παράδειγμα χρησιμοποίησαν τους καλύτερους αθλητές τους, παίζοντας με ημίψηλα σχήματα για να ματσάρουν την ενέργεια του αντιπάλου.

Επιθετικά ο Μίχαϊλιουκ είναι ο παίκτης-κλειδί όπως αποδείχτηκε και με την Ιταλία. Είναι ο πιο ποιοτικός περιφερειακός τους, με εμπειρία από το ΝΒΑ και πολύ καλό σουτ, το οποίο μάλιστα αρέσκεται να δημιουργεί μόνος του. Έχουν ψηλούς που μπορούν να παίξουν στο ποστ, αν και αυτός που ξεχωρίζει είναι ο λιγότερο διαφημισμένος Χερούν. Αυτός είναι ο παίκτης-κλειδί της ομάδας, καθώς με αυτόν ως “5” τελειώνει τα παιχνίδια ο κόουτς Μπαγκάτσκις, πιστεύοντας στην ταχύτητα, την ομαδικότητα και την αμυντική του προσήλωση.

Κλειδί για την αναμέτρηση που θα κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου θα είναι η άμυνα μας στον Μίχαιλιουκ και το κατά πόσο θα κρατήσουμε τους Ουκρανούς μακριά από το επιθετικό ριμπάουντ».

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram