Η Εθνική Ελλάδας δυσκολεύτηκε αλλά κέρδισε την Μεγάλη Βρετανιά με 77-93, χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, όπου έμεινε εκτός αποστολής για να ξεκουραστεί.

Στην πρώτη περίοδο η Ελλάδα δεν ξεκινήσε καλά το παιχνίδι και έμεινε πίσω στο σκορ από νωρίς, αλλά προς το τέλος… σοβαρεύτηκε και με πολύ καλές άμυνες έκλεισε μπροστά στο σκορ με 17-23. Οι 12 από τους 18 πόντους της Μεγάλης Βρετανίας στην πρώτη περίοδο ήρθαν από τον Λουκ Νέλσον, ο οποίος ήταν ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την άμυνα της Εθνική μας. Στην δεύτερη περίοδο η Ελλάδα μπήκε με το πόδι στο….γκάζι και πήγε στο +10, ενώ να σημειωθεί ότι γύρισε από το -7. Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο καλύτερος παίκτης της Εθνικής επιθετικά με 13 πόντους σε 7, ενω εξίσσου καλός ήταν και ο Λούντζης με 8 πόντους. Παρόλο αυτά η Ελλάδα έδειξε ένα πολύ κακό πρόσωπο και έδινε.. δικαιώματα στην Μεγάλη Βρετανία, όπου μείωσε σχεδόν τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου στους 4 πόντους. Η Εθνική δεν εντυπωσίασε παρόλο αυτά κατάφερε και εκλεισε μπροστά στο ημίχρονο με 43-46.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική συνέχιζε να προβληματίζει και η Μεγάλη Βρετανία ήταν κοντά στο σκορ. Παπανικολάου, Σλούκας, Λούντζης και Παπαγιάννης ήταν πάρα πολύ καλοί σε άμυνα και επίθεση, αντίθετα ο Ιωάννης Παπαπέτρου, η νέα μεταγραφή της Παρτιζάν, ήταν κάκιστος και δεν μπορούσε να προσφέρει. Ένας από τους πρωταγωνιστές των προηγούμενων παιχνιδιών ο Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν είχε βρει το ζεστό του… χέρι και είχε μόνο 5 πόντους. Η Ελλάδα κατάφερε και πήρε διαφορά +11 και έκλεισε την περίοδο στο 60-71. Στην τέταρτη περίοδο η Εθνική προσπάθησε να κρατήσει την διαφορά και να περάσει ο χρόνος για να φύγει με το… διπλό και τα κατάφερε. Ουσιαστικά χρειάστηκε μόνο μία περίοδο για να δείξει την ανωτερότητά της, αφού οι τυπικά γηπεδούχοι εξαφανίστηκαν στην τελευταία περίοδο. Η Εθνικα μας όπου στο τέλος χάρισε και θέαμα, τελικά νίκησε με 77-93.

Πρώτος σκόρερ για τους μικητές ήταν ο Κώστας Σλούκας με 21 πόντους, ενώ για τους ηττημένους ο Λουκ Νέλσον με 17 πόντους.

Η Ελλάδα είναι αήττητη με 3 νίκες, ενώ η Μεγάλη Βρετανία έχει ξεκινήσει με 3 ήττες.

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram