Ο Γιάννούλης Λαρεντζάκης μίλησε για τα πρώτα δύο παιχνίδια της Εθνικής στο Eurobasket και τόνισε ότι θέλει την νίκη για να προχωρήσουν.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δύο πολύ σημαντικά και δύσκολα παιχνίδια πέρασαν. Κερδίσαμε δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια. Είχαμε μια μέρα ρεπό που δουλέψαμε πάνω σε αδυναμίες και είδαμε κάποια πράγματα. Είναι επίσημα παιχνίδια. Θα παίξουμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη νίκη κόντρα σε μια ομάδα που αντιμετωπίσαμε στα παράθυρα. Είναι ικανή για να κάνει ζημιά.

Το σήμα της Εθνικής και η φανέλα. Εγώ αγαπάω το μπάσκετ από αυτό ζω. Οποιοδήποτε παιδί σε αυτό το μομέντουμ και με βάση την τακτική θα παίξει. Έχουμε ταλέντο και βάθος.

Είναι κουβέντες που αρέσουν στους δημοσιογράφους. Εμείς μεταξύ μας λέμε για τον επόμενο αγώνα, για το γιατί χάσαμε τόσα ριμπάουντ, τι κάναμε λάθος. Δεν κοιτάμε τόσο μακριά. Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Θέλουμε να είμαστε σοβαροί, να δίνουμε το 100% και στο τέλος αν δεν πάνε καλά τα πράγματα τουλάχιστον να λέμε ότι δώσαμε το 100%.

Όταν παίζεις σε μια τέτοια ατμόσφαιρα υπάρχει ενέργεια και αύρα. Υπάρχουν Έλληνες εδώ και γιατί ζουν Έλληνες εδώ και δεν εισπράξαμε τόσο πολύ την εχθρική έδρα.

Έχουμε πει κάποια πράγματα. Ίσως χαλαρώνουμε κάποιες στιγμές και επειδή το επίπεδο είναι υψηλό μέσα σε 2-3 λεπτά γίνεται ανατροπή 15 πόντων. Είναι κάτι που το δουλεύουμε και θεωρώ ότι στο άμεσο μέλλον δεν θα έχουμε ξανά προβλήματα.

Θα πω τελείως… παιχνιδιάρικα ότι είμαστε γύρω στο 60-70% αυτή τη στιγμή.

Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα για την Μεγάλη Βρετανία. Θα κοιτάξουμε τα δικά μας λάθη. Είναι ομάδα που παίζει σε υψηλό ρυθμό και πρέπει και εμείς να κοιτάξουμε τα δικά μας λάθη.

Δεν υπάρχει στο μυαλό μας φιλικό παιχνίδι. Όλα τα παιχνίδια είναι επίσημα και θέλουμε να είμαστε σοβαροί. Θα δώσουμε το 100%, τον καλύτερο εαυτό και θέλουμε τη νίκη, θέλουμε να προχωρήσουμε.

Όλα τα παιδιά είναι ικανά να βάλουν τα σουτ. Ξέρουμε ότι θα βρούμε ελεύθερα σουτ γιατί όλοι θα κλείσουν πάνω στον Γιάννη και θα προσαρμοστούν πάνω του. Πνευματικά είναι όλοι έτοιμοι.

Μπαίνει το ένστικτο της επιβίωσης και το μυαλό εκείνη την ώρα σε ανεβάζει και είσαι πιο ενεργός».

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram