Η μεγάλη ώρα για το Ευρωμπάσκετ έφτασε και η Εθνική ομάδα μπαίνει κατευθείαν στα βαθιά αντιμετωπίζοντας την Κροατία στην πρεμιέρα για τον όμιλο του Μιλάνου.

Η αναμέτρηση αυτή φέρνει ξανά στην επιφάνεια μια παλιά κόντρα ανάμεσα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Μάριο Χεζόνια.

Την 1η Δεκεμβρίου του 2018 οι Νικς υποδέχονταν τους Μπακς και στο πρώτο δωδεκάλεπτο ο Κροάτης άσος έκανε ένα εντυπωσιακό κάρφωμα, παρά την καθυστερημένη προσπάθεια του Greek Freak να τον κόψει.

Ο Χεζόνια γύρισε και κοίταξε υποτιμητικά τον Έλληνα άσο και στη συνέχεια, σε μια κίνηση που θεωρείται ασεβής για το ΝΒΑ, πέρασε από πάνω του.

Αυτό ήταν το μοναδικό καλάθι του Χεζόνια στο ματς, ωστόσο οι Νικς είχαν πάρει τότε τη νίκη στην παράταση με 136-134 παρά την τρομερή εμφάνιση του Γιάννη με 33 πόντους, 19 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 τάπες.

Ο σούπερ σταρ του Μιλγουόκι, πάντως, κράτησε… μανιάτικο στον Χεζόνια. «Την επόμενη φορά θα τον χτυπήσω στα… καρύδια», είπε εμφανώς εκνευρισμένος στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα.

Ο Super Mario, πάντως, δεν… μάσησε. «Ειλικρινά, αν φοβάσαι δεν μπορείς να βρίσκεσαι εδώ. Δεν θέλω να φανώ ασεβής, αλλά αν αισθάνεσαι φόβο δεν είναι μέρος για εσένα αυτό. Η Νέα Υόρκη δεν είναι μέρος για εσένα και αυτή δεν είναι ομάδα για σένα», ήταν η δημόσια απάντηση που έδωσε.

Λίγες μέρες μετά, ο Giannis πριν από αγώνα των Μπακς απολογήθηκε όχι για τα νεύρα που είχε με τον Χεζόνια, αλλά για τον τρόπο που μίλησε. «Ό,τι είπα το εννοούσα. Δεν είμαι άνθρωπος που παίρνω πίσω τα λόγια μου. Δεν ήμουν θυμωμένος ή απογοητευμένος μετά το παιχνίδι. Πρέπει όμως να επιλέγω πιο καλές λέξεις για να στέλνω το μήνυμά μου. Κάποιες φορές όμως είναι δύσκολο, γιατί είμαι από το εξωτερικό. Είμαι πρότυπο για πολλά παιδιά και να βλέπεις παιδιά στο δρόμο και να λένε για σένα ‘ναι, χτύπα τον στα αρχ…’ δεν είναι καλό. Εννοούσα αυτό που έλεγα, αλλά έπρεπε να διαλέξω καλύτερες λέξεις», τόνισε.

Τα Χριστούγεννα του ίδιου χρόνου, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο το γύρισε στην πλάκα για το περιστατικό. Όταν ρωτήθηκε πριν τον αγώνα των δύο ομάδων στις 25 Δεκεμβρίου αν θα ανταλλάξει δώρα με τον Χεζόνια απάντησε χαμογελώντας «… όχι, κανείς δεν του πήρε δώρο από μας. Ελπίζω πάντως να έχει καλά Χριστούγεννα».

O Greek Freak πήρε τη ρεβάνς του μέσα στο γήπεδο, καθώς οι Μπακς αυτή τη φορά κέρδισαν στη Νέα Υόρκη, 109-95. Και την ώρα που ο Χεζόνια ήταν θεατής από τον πάγκο και δεν έπαιξε δευτερόλεπτο, ο άσος του Μιλγουόκι είχε 30 πόντους, 14 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα και 2 τάπες. Γιατί τελικά οι καλύτερες απαντήσεις δίνονται μέσα στο γήπεδο.

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading