Ο κόουτς Πάμπλο Λάσο παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στη Marca όπου αναφέρθηκε για την κατάσταση της υγείας του, αλλά και για την αποχώρηση του και τις επιτυχίες του με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πάμπλο Λάσο:

Για την ιατρική βεβαίωση που έχει στα χέρια του πως μπορεί να προπονήσει δίχως πρόβλημα: “Προφανώς όταν παθαίνεις ανακοπή το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι να είσαι καλά στην υγεία σου. Από αυτή την άποψη οι γιατροί που με ανέλαβαν έκαναν εξαιρετικά τη δουλειά τους. Όσο αφορά την ιστορία που προέκυψε, βγήκα από το νοσοκομείο μετά από 48 ώρες και τρεις μέρες μετά ήμουν πίσω στις προπονήσεις. Χαίρομαι που έχω αυτό το έγγραφο στα χέρια μου.

Όταν περνάει ο καιρός αναρωτιέσαι αν όλο αυτό ήταν αλήθεια, αν όντως είσαι καλά αλλά αυτό είναι λογικό για κάποιον που πέρασε αυτό το επεισόδιο. Ήμουν πολύ σοκαρισμένος από τις αντιδράσεις των γιατρών που με ανέλαβα. ‘Είσαι καλύτερα από πριν’, μου λέγανε και πως ‘υπάρχουν άνθρωποι χειρότερα από εσένα που πετάνε αεροπλάνα”.

Για το αν σκέφτηκε πως ίσως θα μπορούσε να είχε πεθάνει: “Δεν φοβήθηκα για την ζωή μου. Ήταν παράξενο επεισόδιο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας είχα κάποιους πόνους στο στήθος, το άφησα και την επόμενη ημέρα πήρα τον γιατρό της ομάδας ο οποίος αντέδρασε εξαιρετικά και μου είπε να πάω να κάνω εξετάσεις. Όταν κάποιες εξετάσεις βγήκαν θετικές τότε ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο και έπρεπε να ακολουθήσω μία συγκεκριμένη διαδικασία. Την επόμενη ημέρα μίλησα με τον καρδιολόγο.

Δεν φοβήθηκα. Ένιωσα άσχημα αλλά δεν έκανα τον κόσμο να πιστεύει πως πεθαίνω ή κάτι τέτοιο. Προπονούσα την ομάδα έχοντας ακολουθήσει όλες τις απαραίτητες οδηγίες και με όλα τα προληπτικά μέτρα που έπρεπε να πάρω. Πιο πολύ φοβόντουσαν οι γύρω μου παρά εγώ”.

Για τα τεστ που του έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης: “Δεν μου έκαναν κανένα. Με αποδέσμευσαν ενώ είχα ήδη αποδεσμευτεί από τους γιατρούς μου. Παίζαμε τους τελικούς και η αλήθεια είναι πως αποφάσισα να μην προπονήσω, ακόμα και αν τσακώθηκα με κάποιους καρδιολόγους που μου είχαν πει πως μπορούσα.

Ο γιατρός της ομάδας ήταν μαζί μου όλη την ημέρα και αν είχα πρόβλημα μπορούσα να τον εμπιστευτώ. Από εκεί και πέρα συμφωνήθηκε να αποχωρήσω από την ομάδα και έκτοτε έκανα εξετάσεις με τον καρδιολόγο, άλλαξαν τα φάρμακά μου και προτίμησα να πάρω ακόμα μία γνώμη σε προσωπικό επίπεδο όπως θα έκανε ο καθένας”.

Για τον λόγο που ισχυρίστηκε η Ρεάλ κατά την απόλυσή του: “Δεν εντυπωσιάστηκα, το θεώρησα νορμάλ γιατί πίστεψα πως γι αυτό με διώξανε και δεν θα κάνανε τεστ σε κάποιον που διώξανε. Αυτό όμως που με εξέπληξε και δεν κατάλαβα ήταν το γιατί να με διώξουν χωρίς να με εξετάσουν πριν. ΄

Αν ανησυχούσαν τόσο πολύ για την υγεία μου θα μου έδιναν τις εξετάσεις. Μου είπαν πως είχαν εξετάσεις στα χέρια τους αλλά κανείς δεν με είχε εξετάσει. Οι μόνοι που το είχαν κάνει ήταν οι γιατροί μου και ο γιατρός της ομάδας που απολύθηκε μία μέρα μετα”.

Για το αν πιστεύει πως η απόφαση να απολυθεί είχε ήδη παρθεί νωρίτερα: “Λένε πως ο προπονητής πάντα νιώθει μόνος. Ήταν σοκαριστικό γιατί ήμουν με τους υπεύθυνους της ομάδας ετοιμάζοντας τη νέα σεζόν και με κάλεσαν στο γραφείο και μου το είπαν. Δεν το κατάλαβα γιατί.

Πάντα ο περίγυρος στην ομάδα βοηθά τον προπονητή να κάνει καλά τη δουλειά του. Από αυτή την άποψη έχω εξαιρετική σχέση με όλους στη Ρεάλ, τους παίκτες, τους βοηθούς, το γραφείο Τύπου, όλους. Επίσης θεωρώ πως τους φέρθηκα σωστά. Έπρεπε να δουλέψουμε μαζί αλλά με απομάκρυναν μία μέρα μετά από το ραντεβού με τον γιατρό. Φυσικά και θα συνέχιζα στην Ρεάλ αυτό ήταν το πλάνο”.

Για την ανακοίνωση αποδέσμευσης της Ρεάλ: “Μου είπαν αμέσως πως δεν θα προπονήσω την ομάδα, δεν με ρώτησαν όπως αναφέρθηκε στην ανακοίνωση. Ήταν σαν πυροτέχνημα. Λυπάμαι που το λέω έτσι, σέβομαι τον νέο προπονητή, Τσους Ματέο που ανέλαβε αλλά είναι αστείο. Επομένως τι θα του πουν αν φέρνει νίκες; “Έι κάνε στην άκρη φέρνω πίσω τον Λάσο”; Μου φαίνεται αστείο. Ο άνθρωπος που με ενημέρωσε μου έλεγε θα δούμε. Είμαι προπονητής και όταν μου λένε πως δεν θα προπονήσω ξανά την Ρεάλ καταλαβαίνω, δεν είμαι χαζός.

Η Ρεάλ μού έδωσε πολλά, ίσως περισσότερα από όσα έδωσα εγώ σε αυτή. Την ψυχρότητα της ανακοίνωσης δεν την παίρνω προσωπικά. Εκτιμώ κάθε τι. Οι δημοσιογράφοι την παίρνουν ψυχρά. Για εμένα αυτό που μετράει είναι ότι έλαβα την αφοσίωση των ανθρώπων που εκτιμώ στη Ρεάλ και το γεγονός πως η ομάδα μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι ο προπονητής που είμαι σήμερα. Είμαι περήφανος για τους 22 τίτλους που πήρα’.

Για το αν θα επέστρεφε στο μέλλον: “Φίλε. Αν με καλούσε ο πρόεδρος να γυρίσω δεν θα μπορούσα να πω όχι. Η σχέση μου μαζί του όλα αυτά τα χρόνια ήταν εκπληκτική και αν με καλούσε κάποια στιγμή ο Πέρεθ θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αρνηθώ. Ανεξάρτητα από αυτό και το αν θα έρθει η στιγμή εγώ προπονώ αλλού. Είμαι φαν της Ρεάλ Μαδρίτης και πάντα θα είμαι. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ”.

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram