Οι εικόνες που διαδραματίστηκαν το απόγευμα της 9ης Αυγούστου στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων ήταν πέρα για πέρα ενθαρρυντικές για το ελληνικό μπάσκετ στο σύνολό του. Η Εθνική Ανδρών προετοιμάζεται για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 και φυσικά για το μεγάλο ραντεβού του Σεπτεμβρίου, το Ευρωμπάσκετ 2022 υποδεχόμενη την αντίστοιχη ομάδα της Ισπανίας σε φιλική αναμέτρηση.

Η εμφάνιση και το αποτέλεσμα της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη μπορεί να ήταν ενθαρρυντικά απέναντι στους ελλιπείς Ίβηρες, ειδικά αν συνυπολογίσουμε και την συχνότητα που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κερδίζει τους Ισπανούς, ωστόσο δεν ήταν αυτά τα στοιχεία που έκλεψαν τις εντυπώσεις σε αυτή την αναμέτρηση.

Σαφέστατα το σκορ και ο τρόπος που η Εθνική εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο έδωσαν το δικαίωμα στους Έλληνες φιλάθλους να αισιοδοξούν πως κάτι καλό χτίζεται εν όψει Ευρωμπάσκετ και όχι μόνο, ωστόσο πέρα από τον Γιάννη, τον Νικ, τον Κώστα και τα άλλα παιδιά της Εθνικής, πρωταγωνιστής ήταν ο κόσμος.

Ο κόσμος ήταν στο πλευρό της Εθνικής, γέμισε το γήπεδο, χειροκρότησε, στήριξε με τη φωνή του τον Δημήτρη Ιτούδη και τους παίκτες του, με τις συνθήκες της αναμέτρησης να μην ευνοούν ώστε να συντελεστούν οι χθεσινές εικόνες.

Εάν λάβουμε υπόψιν το γεγονός πως επρόκειτο για μία φιλική αναμέτρηση η οποία διεξήχθη παραμονές δεκαπενταύγουστου, οι 18.000 άνθρωποι που βρέθηκαν χθες στο κλειστό του ΟΑΚΑ δικαίωσαν και με το παραπάνω κάθε προσδοκία που μπορεί να υπήρχε.

Αυτές οι εικόνες αναμφίβολα βγάζουν υγεία και γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον, με την ελπίδα να συνοδευτούν και με αγωνιστικές επιτυχίες της ελληνικής ομάδας. 

Πηγή: Basketa.gr

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram