Την επιθυμία του να φορέσει κάποια στιγμή την φανέλα του Παναθηναϊκού, εξέφρασε σε συνέντευξή του στην ισραηλινή ιστοσελίδα “Sports Walla”, ο Ενές Καντέρ.

Ο Τούρκος σέντερ ρωτήθηκε ποια ομάδα παρακολουθούσε και πιθανόν υποστήριζε, σε παιδική ηλικία, με την απάντηση του να είναι… πράσινη.

“Η αλήθεια είναι ότι αυτή η ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός. Αγαπούσα αυτή την ομάδα για χρόνια, όταν ήμουν παιδί παρακολουθούσα πολλούς αγώνες της ομάδας, όπως και της Μακάμπι. Πριν από έναν χρόνο ένας καλός μου φίλος, ο Μάριο Χεζόνια, αγωνίστηκε εκεί.  Να πείτε σε όποιον διαβάσει αυτό το άρθρο ότι ίσως να μην μπορώ να αγωνιστώ στους εκτός έδρας αγώνες στην Κωνσταντινούπολη, αλλά θα ήθελα πολύ να αγωνιστώ στην ομάδα”.

Εκτός από την αγάπη του για το τριφύλλι, ο Καντέρ, ο οποίος παραμένει free agent, αναφέρθηκε στον λόγο για τον οποίο δεν έχει καταφέρει να βρει ακόμα ομάδα στο ΝΒΑ για να συνεχίσει την καριέρα του.

“Τους τελευταίους μήνες μίλησα πολύ για την Κίνα και όσα συμβαίνουν εκεί. Η κινεζική αγορά είναι πολλή σημαντική για το NBA. Η λίγκα θα σε αφήσει να μιλήσεις για όποιο θέμα θέλεις, μέχρι να πληγεί η τσέπη της. Μόλις το κάνεις αυτό θα σε κόψουν. Είναι λυπηρό και απαράδεκτο”.

Παρόλα αυτά, ο Τούρκος σέντερ δεν δείχνει να μετανιώνει για όσα έχει πει.

“Ήξερα εξ αρχής ότι θα πλήρωνα το τίμημα και δεν μετανιώνω για τίποτα. Αυτά τα πράγματα είναι μεγαλύτερα από εμένα, το NBA, το μπάσκετ. Ενώ εγώ έπαιζα μπάσκετ στις ΗΠΑ, άνθρωποι πεθαίνουν σε όλο τον κόσμο ή φυλακίζονται και βασανίζονται. Αν αυτή είναι η θυσία που χρειάζεται να κάνω, είμαι έτοιμος να ζήσω με αυτό”.

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram