Για άδικη τιμωρία που του στοίχισε δύο χρόνια καριέρας έκανε λόγο ο Ρικάρντο Μορασκίνι για την υπόθεση ντόπινγκ που είχε τον ίδιο πρωταγωνιστή και οδήγησε στην αποπομπή του από την Αρμάνι Μιλάνο. Ένα σπρέι που χρησιμοποίησε η σύζυγός του λόγω ενός τραυματισμού που είχε σε δάκτυλο του χεριού της, με το φάρμακο να περιέχει την ουσία κλοστεβόλη, ήταν αυτό που έκανε τη ζημιά στον Ιταλό φόργουορντ.

«Έδειξα στην επιτροπή το video με το τραυματισμένο δάκτυλο της συζύγου μου με την ημερομηνία του τραυματισμού της. Το να προσπαθήσω να “κλέψω” ήταν αδύνατο, για αυτό προτάθηκε ένας χρόνος αποκλεισμός αντί για τέσσερα χρόνια που προβλέπεται», τόνισε ο Μορασκίνι που ως τις 20 Αυγούστου είναι ακόμη τιμωρημένος.

«Θεωρώ ότι είναι άδικο αυτό που έγινε και λυπάμαι που το περνάνε και άλλοι αθλητές. Δεν ήξερα τι φάρμακο έδωσε ο φαρμακοποιός στην σύζυγό μου, ούτε ότι περιείχε απαγορευμένη ουσία. Οι ομάδες πρέπει να δίνουν στους αθλητές μία λίστα με τα φάρμακα που απαγορεύονται και πρέπει να αποφεύγουν», πρόσθεσε και κατέληξε: «Συνειδητοποίησα ότι αν κάνω έφεση τότε η απόφαση θα έβγαινε μετά το τέλος της σεζόν. Περίμενα 2.5 μήνες για την πρώτη απόφαση και άλλο 1,5 μήνα μετά την πρώτη έφεση που έκανα. Δεν είναι σωστό αυτό. Καταλαβαίνω την μάχη εναντίον του ντόπινγκ, αλλά η διαδικασία είναι αργή».

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram