Πηγή: SDNA.gr

Έντονες συζητήσεις τις τελευταίες ώρες ανάμεσα σε ομάδες της Α1 για 7 ξένους στο πρωτάθλημα, εκ των οποίων θα αγωνίζονται 6 κάθε αγωνιστική, χωρίς όμως να χρεώνονται αλλαγές.

Η πρόταση που θα κατέβει είτε στο σημερινό ΔΣ της Λίγκας είτε στη ΓΣ της 25ης Ιουλίου, έχει αρκετούς υποστηρικτές, ανάμεσα τους και ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ενώ άλλοτε είχαν ταχθεί υπέρ των 7 ξένων ο Προμηθέας και το Περιστέρι. Ο Ολυμπιακός που έχει το αβαντάζ του ισχυρού ελληνικού κορμού φαίνεται να τάσσεται εναντίον της πρότασης, εκτός αν τελικά δεν αποκτήσει τον Κώστα Αντετοκούνμπο και κινηθεί ούτως ή άλλως με 7 ξένους. 

Πρακτικά βέβαια τίποτα δε θα αλλάξει στις τελικές 12αδες. Έξι Έλληνες κι έξι ξένοι θα δηλώνονται όπως γινόταν μέχρι τώρα σε κάθε αγώνα, απλά οι ομάδες θα διευκολυνθούν ώστε να μην γίνονται συνεχείς δηλώσεις σε αλλαγές ξένων. 

Παράλληλα θα υπάρχει συνοχή καθώς με τις ίδιες συνθέσεις θα μπορούν να αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά Κύπελλα όπου δεν υπάρχει αυτός ο αναχρονιστικός κανόνας που εξυπηρετεί μόνο τους Έλληνες αθλητές, η ποιότητα των οποίων έχει πέσει δραματικά. 

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram