Σχεδόν πέντε μήνες έχουν περάσει από τη φυλάκιση της Μπρίντεϊ Γκρίνερ στη Ρωσία, της οποίας μάλιστα η τύχη παραμένει αβέβαιη. Η μπασκετμπολίστρια του Φοίνιξ Μέρκιουρι πριν από 145 ημέρες συνελήφθη από τις ρωσικές αρχές και έκτοτε δεν έχει ελευθερωθεί, ενώ μεγάλο μέρος του NBA και του WNBA στέκεται στο πλευρό της.

Η Γκρίνερ είχε αρχικά προφυλακιστεί για παράνομη κατοχή χασισέλαιου, ωστόσο δεν αφέθηκε ελεύθερη και οι αρχές της Ρωσίας αποφάσισαν την κράτησή της για τουλάχιστον δύο μήνες αρχικά, διάστημα το οποίο έχει ξεπεραστεί προ πολλού.

Ανάμεσα στο ρεύμα υποστήριξης για την αποφυλάκιση της Γκρίνερ είναι και ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις υποστήριξης της, ζητώντας μάλιστα την κινητοποίηση της κυβέρνησης της Αμερικής ασκώντας παράλληλα κριτική, αφού όπως τόνισε «πώς μπορεί να νιώθει με αυτή τη στάση; Ότι οι ΗΠΑ την υποστηρίζουν;», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «εγώ στη θέση της θα σκεφτόμουν σοβαρά να επιστρέψω στην Αμερική».

Επίσης, ο σούπερ σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς κοινοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ένα βίντεο του ESPN σχετικά με το ζήτημα, ενώ έβαλε το hastag «FB», που αποτελούν τα αρχικά της φράσης «Free Britney».

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading