Το BasketForAll.gr συνεχίζει τις αποκλειστικές συνεντεύξεις και αυτήν την φορά έχει την τιμή να φιλοξενεί τον Ιταλό δημοσιογράφο, Cesare Milanti. Ο Milanti καλύπτει τα νέα του Ιταλικού Πρωταθλήματος, ενώ είναι επίσης αναλυτής αγώνων και μεταγραφών στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Άγγελος Παπανικολάου επικοινώνησε μαζί του, με αφορμή το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, τον οποίο τον είχε παρακολουθήσει πάρα πολύ στο φετινό EuroCup, με την φανέλα της Λιετκαμπέλις.

Έτσι ο Ιταλός μίλησε αποκλειστικά στο BasketForAll.gr, για τον Παναγιώτη, τι μπορεί να προσφέρει στον Παναθηναϊκό, μέχρι που μπορεί να φτάσει ενώ επίσης αναλύει την εξέλιξη της καριέρας του.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στο BasketForAll.gr και στον Άγγελο Παπανικολάου:

«Νομίζω ότι ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης θα είναι μια από τις προσθήκες που θα περάσουν περισσότερο κάτω από τα ραντάρ σε επίπεδο Ευρωλίγκας, αλλά είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα αγορά για το παρόν και το μέλλον του Παναθηναϊκού, από πολλές απόψεις:

1) Έχει υπογράψει συμβόλαιο 2+1 και είναι γεννημένος το 1999: αυτό σημαίνει ότι ο σύλλογος ενδιαφέρεται γι’ αυτόν και θέλει να κάνει μια επανεκκίνηση από μια τέτοια προοπτική για να επιστρέψει να διεκδικήσει τα πλέι οφ στην Ευρώπη. Γνωρίζουμε για πόσους μήνες ο Παναθηναϊκός ήταν στα ίχνη του, κάτι που είναι ενδεικτικό μιας όχι αδιάφορης αμοιβαίας εκτίμησης.
2) Έχει αναπτυχθεί τρομερά από την άφιξή του στη Λιθουανία. Ξεκίνησε από την Ελλάδα ως ένας χαμηλών τόνων rotation player με ελάχιστες φιλοδοξίες, σε αντίθεση με τον δίδυμο αδελφό του Γιώργο, ήδη τότε υποψήφιο για το ΝΒΑ και τώρα στους Oklahoma City Thunder, έφτασε στη Νεβέζις και από εκεί ξεκίνησε η ανάπτυξή του. Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα: από ελάχιστα λεπτά στο παρκέ με τον Χολαργό έφτασε σε πολλές αρμοδιότητες, καθαρά επιθετικές, πρώτα στη Νεβέζη και μετά στη Λιετκαμπέλις, με την οποία έκανε το ντεμπούτο του στην Ευρώπη.

3) Ευρώπη: με 13 πόντους ανά αγώνα (στους οποίους πρόσθεσε 2,8 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ ανά αγώνα), ο Παναγιώτης ήταν ο καλύτερος Έλληνας σκόρερ σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Περισσότερο και από τον Ιωάννη Παπαπέτρου ή τον Γιώργο Παπαγιάννη, που έκαναν σπουδαία σεζόν, ενώ πιο κοντά του ήταν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ (12,8 πόντοι ανά αγώνα). Ο Καλαϊτζάκης έχει βελτιωθεί πολύ στο μακρινό σουτ (έπιασε σχεδόν 40% από το τρίποντο στη Λιθουανία το 2021/2022), την αχίλλειο πτέρνα του στο παρελθόν, και ξέρει να επιτίθεται στο ζωγραφιστό όσο λίγοι συνομήλικοί του στην Ευρώπη. Απορροφά άριστα τη σωματική επαφή. Σίγουρα βελτιώθηκε στο γήπεδο, αλλά μεγάλωσε και σωματικά. 198 εκατοστά και αξιοπρεπής μυϊκή μάζα, γεγονός που τον καθιστά δύσκολο ζευγάρι για πολλούς αντιπάλους στον ρόλο του. Έχει καλό αμυντικό ένστικτο (αλλά μπορεί να βελτιωθεί στο δικό του μισό γήπεδο, κατά τη γνώμη μου) και εξαιρετική επιθετική ανάγνωση.

4) Επιπλέον, είναι Έλληνας και ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το εθνικό στοιχείο για έναν σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός: με συμπαίκτες όπως ο Παπαπέτρου και ο Παπαγιάννης, μπορεί να σχηματίσει μια ενδιαφέρουσα ελληνική τριάδα.


Εν κατακλείδι, νομίζω ότι είναι μια συμφωνία που κάνει όλους ευτυχισμένους. Πρώτα ο Παναθηναϊκός, που μπορεί να υπολογίζει σε ένα νέο παιδί, αλλά ήδη έτοιμο για ένα παρόμοιο στάδιο – ο Παναγιώτης, που μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του με ένα status και φιλοδοξίες διαφορετικές από αυτές που είχε όταν έφυγε. Και τέλος ο νέος προπονητής των “πρασίνων” Ντέγιαν Ράντονιτς, ο οποίος στο παρελθόν έχει προπονήσει με βέλτιστο τρόπο παίκτες με παρόμοιο προφίλ με τον Καλαϊτζάκη, όπως ο Νιχάτ Τζέντοβιτς, ο Όγκνιεν Ντόμπριτς ή ο Βλάντιμιρ Λούσιτς, που μπορεί να είναι το αποκορύφωμά του. Θεωρώ ότι ο 22χρονος Έλληνας μπορεί σίγουρα να διαμορφωθεί ως shooting guard-small forward με ισχυρές επιθετικές ικανότητες και κάτι να βελτιώσει στην άμυνα. Μπορώ να τον δω να συνδυάζεται με έναν δημιουργό όπως ο Πάρις Λι και ειλικρινά ανυπομονώ να δω τι έχει να προσφέρει στη σκηνή της EuroLeague.»

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading