Ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για την τιμή και την υποχρέωση όσον αφορά την Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ο πρόεδρος προσπάθησε να με κάνει να συγκινηθώ. Η τιμή είναι μεγάλη. Δεν είμαι των πολλών είμαι και εγώ περήφανος που είμαι εδώ με όλους τους συνεργάτες να ηγηθούμε αυτής της προσπάθειας. Μέσα σε 6-7 μέρες θα προσπαθήσουμε να βρεθούμε να γνωρίσουμε. Ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας. Θα προετοιμαστούμε για το Ευρωμπάσκετ» δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής και συνέχισε: «Το ποιος είναι εδώ είναι πολύ σημαντικό. Οφείλουμε να αφουγκραστούμε τους παίκτες και το πιο σημαντικό ήταν να κατανοήσουμε τα προσωπικά τους θέματα. Η ΕΟΚ είναι ενήμερη για το θέμα Αντετοκούνμπο. Η ανταπόκριση είναι θετική. Ας περιμένουμε λιγάκι. Είναι πολύ μεγάλη τιμή για τη χώρα να ηγείται σε άλλο τομέα. Είναι τιμή και υποχρέωση».

Και ο Δημήτρης Ιτούδης, κατέληξε: «Επικοινώνησα μόνο με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Θα βρεθούμε με τον Δημήτρη Πρίφτη και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Δεν περισσεύει κάνεις προπονητής. Και λόγω της δουλειάς μας σε συλλογικό επίπεδο δεν μπορούν να είναι εδώ παρόντες. Έχουμε ένα πολύ καλό τιμ προπονητών. Όλοι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Κανενός η άποψη, η συμβολή, δεν περισσεύει».

Από την άλλη ο Ιωάννης Παπαπέτρου είναι ένας από τους διεθνείς που έδωσαν το παρών στην «πρώτη» της Εθνικής ομάδας, ενόψει του αγώνα με την Μ. Βρετανία (30/6, 20:00).

«Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να είμαστε όλοι μαζί, τουλάχιστον όσοι είμαστε διαθέσιμοι. Ξεκουραστήκαμε λίγο και τώρα πάλι μπάσκετ», ήταν το πρώτο σχόλιο του Έλληνα διεθνή, που στην συνέχεια μίλησε:

Για τον Ιτούδη: «Είναι πολύ σημαντική η παρουσία του για την εικόνα της ομάδας και τον πήχη που είναι ψηλά. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και πολύ καλό νέο αίμα. Ο κόουτς είναι εδώ και προσθέτει την εμπειρία του και την προσωπικότητα του για την ομάδα, είναι πολύ σημαντικό».

Για το Ευρωμπάσκετ: «Έχουμε καιρό μέχρι τότε. Η ομάδα μαζεύτηκε εδώ για να κερδίσει στις 30 Ιουνίου. Μετά θα έχουμε ένα κενό, μια ξεκούραση που χρειαζόμαστε. Αργότερα θα συγκεντρωθούμε σε αυτόν τον στόχο. Το παιχνίδι που έρχεται είναι αυτό για το οποίο θέλουμε να προετοιμαστούμε».

Για τους παίκτες των παραθύρων: «Είναι τεράστιο το ευχαριστώ προς αυτά τα παιδιά. Όχι μόνο από εμάς που δεν αγωνιστήκαμε, αλλά από κάθε Έλληνα. Δείχνει το πόσο είναι έτοιμα όλα τα παιδιά να θυσιάσουν κομμάτια του εαυτού τους. Δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για έναν κοινό σκοπό για να φτάσουμε να κάνουμε κάτι καλό για όλους μας».

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram