Ακόμα ένας εγχώριος τίτλος για την «Βασίλισσα», αφού νίκησε την Μπαρτσελόνα με 81-74 στην σειρά των τελικών, έκανε το 3-1 και κατέκτησε το τριακοστό έκτο πρωτάθλημα στην ιστορία της.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ερχόταν ως φαβορί έπειτα από το το break που είχε κάνει στον πρώτο αγώνα και την νίκη μέσα στο WiZink Center, ήθελε μία νίκη για να εξασφαλίσει το Πρωτάθλημα. Κάτι τέτοιο το πέτυχε απέναντι στην ομάδα του Σαρούνας Γιασικέβιτσιους, όπου η χρονιά για εκείνον καταλογίζεται αποτυχημένη.

Όσο αναφορά το αγωνιστικό κομμάτι η Ρεάλ ήταν μπροστά σχεδόν πάντα και όταν η Μπαρτσελόνα μείωνε και περνούσε μπροστά στο σκορ, τότε χάρης τους Ταβάρες και Κοζέρ έπαιρναν ξανά το προβάδισμα. Από την άλλη η Μπαρτσελόνα προσπαθούσε όλη την ώρα να βρει σταθερούς ρυθμούς σε άμυνα και επίθεση κάτι όμως που δεν το κατάφερε. Στο επιμέρους σκορ της κάθε πριόδου η Ρεάλ ήταν μπροστά, εκτός της δεύτερης.

Πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν ο Ταβάρες με 25 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Μίροτιτς με 14 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 13-10, 21-23, 23-23, 24-18

Απάντηση

Don't forget to follow us on social media!

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading